09.05.2012 Kai Rasi: Myyntisoitot – JULMAa toimintaa

24 lokakuun 2012 / By

Myyntisoitot; tuo lähes jokaisen liiketoimintaa harjoittavan henkilön ehdoton kestosuosikkiosuus. Miksi se on niin hankalaa? Olen huomannut, että tässäkin asiassa esiin astuu usein itseään toteuttavan ennustuksen piirteet; myyntisoittaminen on hankalaa, koska se koetaan hankalaksi - soittaminen on epämiellyttävää, koska myyntisoitot koetaan monesti epämiellyttäviksi vastaanottavassa päässä. Vai milloin sait viimeksi hyvän myyntisoiton?

Kyse on siis sosiaalisesti opituista käyttäytymismalleista. Kyseisessä kontekstissa opitut mallit eivät toimi, koska suuri osa puhelinmyyntiä tekevistä henkilöistä tekee asian huonosti. Ja sudenkuopat ovat likipitäen samat.

Kehoitamme sparrauksiemme jälkeen poikkeuksetta asiakkaitamme antamaan seuraavina kuukausina saamilleen myyntisoitoille tilaisuuden: monesti näistä saa ahaa-elämyksiä, kun pystyy paremmin havaitsemaan miinat, joihin myyntisoitto kariutuu ja näin myös tehokkaasti välttämään niitä itse jatkossa. Kaikilta kuuntelemiltaan myyntitykeiltä ei toki ole välttämätöntä ostaa... 😉

Videossa viikonvaihteen kevennykseksi timantiksi hiottu myyntisoitto, kaupallista kevättä!

Lue lisää JULMAn verkosta: Myyntipuhelut