Maailman markkinajohtajan Suomen partner uudisti toimialan myyntimallin

Cotral Lab on yksilöllisten kuulosuojainten maailman markkinajohtaja yli 26.000 yritysasiakkaalla. Vuonna 2015 Cortal Lab Suomi – markkina-alueinaan Suomi ja Ruotsi – lähti konsernin ensimmäisenä yhtiönä testaamaan myyntinsä skaalaamista etämyynnin avittamana. Tämä tarkoitti absoluuttista muutosta myyntitapaan, joka räätälöidyn teollisuustuotteen myynnissä oli ollut koetultuna käytäntönä toistakymmentä vuotta.

Kolmen etämyyntivuoden aikana yhtiöstä on kasvanut kansallinen markkinajohtaja ja kasvunäkymät ovat hyvät.

Vuosien varrella myyntiprosessia on yhteistyössä tuoreutettu ja kohennettu kentältä kerätyn palautteen mukaisesti vastaamaan entistä paremmin ostopolkua, jota potentiaalinen asiakas pitää sujuvana. Nykyään 1. kierroksen etätapaaminen kestääkin noin 30 minuuttia ja yhä useampi kauppa pystytään kotiuttamaan näkemättä asiakasta lainkaan ennen asiakkaalle räätälöitävien tuotteiden tekemistä paikan päällä.

Muutama vuosi sitten etämyynti tuotteellamme ja tavoittelemissamme segmenteissä tuntui mahdottomalta ajatukselta. Sittemmin digiasioinnista uusmyynnissä on tullut myynnillemme ns. uusi normaali.

Toki tapaamme yhä asiakkaitamme mutta osaamme vaiheistaa myyntiprosessista ne kohdat, jolloin F2F-tapaaminen on relevantti. Myynnin systematiikka on parantunut ja myyntiputki on myyjiemme hallussa – samalla kohtaamme asiakkaitamme myyntiputken aikana useita kertoja ja näin luomme luottamusta ihmisiimme ja tuotteisiimme.

Peter Lindström, Toimitusjohtaja

Tutustu JULMAn blogissa tarkemmin Cotral Lab Suomen keissiin.

Tutustu
Cotral.fi